VETDROP

Gjorde min första vetdrop behandling igår! På en häst i stallet som heter Fury eller grandpa som han nu kallas, för att han alltid ser så trött ut och ja, går som en sengångare... Så han var verkligen en superbra förstahäst, stog stilla och njöt under hela behandlingen. Fury är en gammal dressyrhäst, tror han har gått riktigt höga klasser en gång i tiden... Söt är han i alla fall!

träffade en kär vän igår

Finafina Johanna kom till Hamburg och vi hade en superduper mysig kväll tillsammans! Var härligt att prata svenska igen! :)

min första blodigelbehandling

Idag har jag varit med på en blodigelbehandling! Det var superroligt att se och vara med om, tyvärr så var iglarna lite jobbiga idag och ville inte riktigt bita men vi fick i alla fall 5 stycken att äta sig mätta! Helst så brukar man vilja ha 7-8 stycken. Tyvärr så kunde inte Julia berättade och visa så mycket under själva behandlingen, för att hästen var lite orolig och iglarna ville ju som sagt inte bita ordentligt så de får bli nästa gång! Jag hade inga problem med att ta i dom utan dom var faktiskt ganska gulliga. Haha, självklart så tar man bara i dom när dom är mätta annars kanske dom fastar på en själv istället vilket man inte vill. Förhoppningsvis blir det en ny behandling ganska snart så har Julia större chans att berätta vad som sker! :) Än så länge har jag inte jätte bra koll på vad dom är bra för men jag återkommer!
.

Torsdag

ta Highly delar med sig av sina rester till brorsan...
Efter lunch idag blev de lite fika. Julia gjorde specialkaffe till mig som var supergod och till de åt vi lite "slem" med vaniljsås.
Sen har jag även hunnit med att skritta lilla Feeling :)
Haha, och när jag skulle fixa kvällshögar av hö så fick jag panik då Rico inte stod i hans box. Å jag var säker på att vi hade tagit in honom och att han inte rids, smarta jag tittade såklart inte i boxen förens efter en stund. Där låg han och gottade sig.
Sen gick jag på promenad med kleine Bodo, vi gick lite längre promenad än vanligt och annan väg. Haha, så söt hund som blir helt överlycklig när man tar fram kopplet. Tjohoo, vi ska gå ut mot vägen!! Denna coola parabolen satt på ett hus.
Majsodling! Plantorna är asstora och tyvärr har dom planterat dom för nära för att man ska kunna springa igenom som dom gör på filmer...
Nu på kvällen har jag även hunnit med att städa och diska inför Tinas ankomst. Julia och grannen (som jag ej kommer ihåg namnet på) kom förbi med milkshake (!!) supergod och vi hade lite lägenhetsvisning för henne då hon inte varit här förut. Så ja, det blev panikstädning när jag fick veta de. Nu väntar sängen! God natt allesammans!

Update

Nu har jag bott ensam i några dagar och lägenheten ser redan ut som ett bombnedslag.. Och Mamma, jag förstår vad du menar nu!! Sjukt jobbigt, att behöva diska gårdagens disk å typ plocka kläder överallt. Hehe och ändå lär jag mig inte. Dock så måste jag storstäda för imorgon eller på fredag kommer Julia hit och vi ska bädda och fixa i ordning inför Tinas ankomst. Tina är den nya praktikanten som kommer i från Tyskland, vet inte så jätte mycket om henne än men hon kommer att ta med sig sin haflingerponny som kommer stå i ett stall i närheten. :)
.
I helgen kommer jag att agera "storlillchef", då Julia och Haiko återigen åker iväg på bröllop. Jag och en annan tjej som heter Vivi kommer att bo tillsammans hemma hos Julia och Haiko så att vi kan hålla Bodo sällskap och ha närmare till stallet då vi kommer ha både morgon och kvällsfodring! Vivi har en häst i stallet men har hjälp till en del när Katja som jobbar deltid hos oss har varit ledig. Så det blir nog roligt :)
.
Nu är det även bestämt att mina föräldrar ska komma ner på besök! Kommer lagom till min födelsedag och åker hem dagen efter. Så fyra dagar har jag dem till mitt förfogande och jag längtar! Hihi, dom ska bila ner så jag ser även fram emot att få köra bilen på autobahn och på de fria zonerna där man får köra hur fort man vill! Lite läskigt kanske men måste prova!
.

en kvällstur in till hamburg

Igår lämnade den andra praktikanten Vero Ellerhoop för att åka hem till nya äventyr! Hennes familj har varit här på besök sedan i måndags och de har tillsammans gjort lite olika utflykter. I fredags så var planen att åka in till Hamburg och kolla på en vattenshow som tydligen är ganska känd. Det var två konstnärer som tillsammans hade skapat showen där de med ljud, ljus och vatten skapade en häftig och vacker show. Så här kommer lite bilder från kvällen.
På bussen till s-bahn så hade dem ett bibliotek, liksom kan ju alltid vara bra att ha en bok att läsa i de minuterna man sitter på bussen!
Väl framme i Hamburg var vi lite tidiga så vi bestämde oss för att ta en fika. Vero köpte fruktsallad och kaffe, jag köpte smoothie och kaffe. Riktigt gott!
Hej Åke!!
Väl framme i parken där vattenshowen skulle äga runt, dock lite längre bort! På vägen dit så fick man gå över dessa läskiga sakerna :)
Veros urgulliga lillasyster!
På tåget hem så var det ett par som var lite trötta!

MUMS

Mums! Gjorde en riktigt god middag häromdagen. Första gången sen jag kom ner som jag har ätit sallad så därför smakade det extra gott. :)

glada hästar

'

WHAT A FEELING

Moin Moin!
Godmorgon alla sjusovare :) Sitter och äter frukost nu, blev nämligen en halvtimmes sovmorgon idag. Sen sist har det inte hänt så jättemycket, jag har jobbat på som vanligt men jag har också skrittat på denna krabat två gånger. Det är nämligen så att Feelings ägare ska på semester i två veckor och vill gärna att han fortsätter sin igångsättning. Så då har jag fått chansen att hjälpa till! Ska bli superkul att se hur han utvecklas under tiden, då han är lite rädd och nervös på grund av tidigare erfarenheter. Vill ni veta mer, så är det bara att fråga!
.
Ha en underbar dag!
.

historien om kossan och en ny berlock

Har ju glömt att visa min nya berlock! För er som inte vet fick jag en pandora armband och en kossaberlock av mina bästa vänner, tvillingarna Malin och Ullis. Genom åren har jag ofta kallat dem för MU då det är enklare att skriva en båda namnen. Så när dom planerade en flyttpresent (tänker inte säga avskedspresent), så kom dom på den briljanta iden att ge mig en ko som jag kan bära med mig hela tiden. På så vis så finns dom alltid med mig och ja, har jag en tung dag i stallet så påminns jag alltid om dem när jag tittar på armbandet så då blir allt mycket lättare. Tillbaka till historien, efter jag fick armbandet så kollade jag in deras hemsida och tyvärr har dom ingen affär i Stockholm utan i Uppsala och det är lite väl långt att åka dit för att kolla på berlocker. Så när vi var i ett shoppingcenter i Hamburg och såg pandora affären blev jag helt till mig och var helt enkelt tvungen att köpa en berlock. Jag hade sedan innan funderat på att köpa ett hängande hjärta så ja, det var den jag köpte. Tycker att det blev fint :)

två veckor och besök

Vid den här tiden för två veckor sedan satt den mycket förvirrad, ledsen men ändå glad tjej bakom tangentbordet. Såhär efter två veckor så känner jag ungefär likadant, fast kanske inte är lika förvirrad. Allt eftersom tiden har gått så börjar jag känna mig mer och mer hemma här i lägenheten och på gården. Däremot så känns det inte som om jag ska stanna här i ett år, utan mer är här på semester. Har nog fortfarande inte riktigt vant mig vid tanken, hur ska det gå att vara borta från min familj och mina vänner så länge?
.
Innan jag kan uttala mig om huruvida jag kommer att trivas här och stanna så pass länge som ett år måste jag nog träffa Tina. Tina är den som jag kommer att arbeta, bo och umgås med. Alltså vara med hela dygnet och alla dagar i veckan så det gäller ju att man klickar och trivs tillsammans. Så ni får verkligen hålla tummarna för de!!
.
Idag kom min moster hit och lämnade lite mer grejer till mig, allt de som inte fick plats i min 20 kg väska. Sjukt bra att hon skulle till ett spa som ligger ganska nära här just denna månad! Så nu har jag haft det första besöket hemifrån som har fått se hur jag bor och var jag arbetar. :) Så nu har jag fått ner en massa mer saker som bilder, fotoalbum, kläder, böcker osv.
.
Imorgon är jag ledig åtminstone på förmiddagen, får se om jag rycker in och jobbar på eftermiddagen men ska i alla fall ta en efterlängtad sovmorgon. Kanske åka in till Pinneberg, typ den lite större staden som Ellerhoop hör till, behöver köpa lite frimärken och lite annat smått och gått.

LÖRDAGENS ÄVENTYR

Tre små hästar i sommarhagen, som ja ser typ likadana ut!
En liten skimmel!
Jag gjorde en ryktorm och för er med skarpa ögon står det faktiskt Poppel!
Att rykta och göra Poppel ren, gjorde rena Linda smutsig...
Skinande och glada Poppel i boxen!
Nu ska vi kila över till Julia och Heiko för att ha filmkväll med Bodo. Om vi orkar så ska vi nog göra rababerpaj (MUMS!), ha en trevlig kväll! :)

PRESENTER

Jag och Vero köpt en liten present till Julia och Heiko när vi var i Hamburg på miniatur wunderland. Vi tyckte att dessa var lite gulliga att ge då det dricks väldigt mycket kaffe här. Hoppas att dom tycke om dem och att de kommer till användning!

VI VAR I HAMBURG

Först var vi på Modellbahn wunderland, vilket är typ olika städer uppbyggda i liten version. As häftigt, väldigt verklighetstroligt och skicklig gjort. På flera stället kunde man trycka på olika knappar så hände saker, som att några börja dansa eller liknande. Hände även en olika där ett hus börja brinna så då kom brandkåren åkande!
Här är ledningscentralen, behövs en hel del elektronik för att fixa de här!
Sen gick vi runt lite och åt lunch och avslutade med en glass på denna mysiga gågata :)
Å så lite roliga bilder från olika saker som vi hittade på vägen :)

<3

Det vankas guldbröllop för Julia och Haikos del, vilket innebär att jag och Vero är ensamma på gården (eller ja med viss annan hjälp). Så då tar vi självklart hand om både gården och hunden, så det blir filmkväll hemma hos Julia och Heiko med lilla Bodo. Självklart hade dom fixat snacks till bion. Så gulliga!
.
Hoppas ni där hemma också har en mysig fredagskväll!

VEM ÄR DU?

Är lite nyfiken på vilka det är som läser? Så om du känner för att berätta de så skulle jag bli glad! :) Ni får gärna säga om det är något speciellt ni undrar eller vill att jag ska skriva om. Vore kul att få lite mer kommentarer!

MÅLA


Haha! Julia målade om några boxar förra veckan.. Och ja, vilken skillnad! När man ser dom såhär före och efter. Å, va ruskigt äckligt förebilden ser ut. Kan dock säga att det inte riktigt ser så farligt ut på riktigt! Men man kan ju inte måla om varje månad som det kanske skulle behövas ibland! :) Kul att se skillnaden.

Ros

I lördags var det rosfest i Julias hemstad, det är något event som hålls varje år i byn för de har en väldigt stor rosträdgård. När den första rosfesten hölls var min värdmamma Julia rosdrottning! En ny som väljs varje år, om jag kommer ihåg rätt så hälsar rosdrottningen alla välkomna och går runt och ser fin ut samt pratar med gästerna. Tydligen så skulle det vara över 30 kockar uppställda på gågatan som skulle laga mat från olika länder, ett försökt till ett nytt världsrekord, 3 liveband och mycket mer var planerat. Dock så var det väldigt dålig väder, kallt och regnigt så det blev kanske inte riktigt som de hade tänkt sig. Jag och Vero (den andra praktikanten) kom dit ganska så sent och tyvärr var det många som redan hade eller höll på att plocka ihop. Men det blev en trevlig promenad runt i rosträdgården och runt i området. Tog en hel del kort på blommorna men verkar inte som blogg.se gillar mina bilder då det inte går att ladda upp dom. Så ni får i alla fall se några!


En lördag i bilder

Poppel fick gå ut i en större hage idag och vad jag har förstått var det lång tid sen sist! Å så glad han blev när han galopperade längst staketet och insåg hur stor hagen faktiskt var!
Henk, en gäst i sommarhagen. 4 år och redan 1.81 i mankhöjd!
Det nya stoet som för andra gången går på bandet. Så otroligt duktig. Första gången så gick hon även då snällt på, trots att hon är svårlastad när det gäller transport...

Några timmar bort

Saknar er!
Hoppas peace and love 2011 är lika grymt som de var 09!

Ridhuset

Det otroligt fina ridhuset som (om jag har förstått det rätt) blivit byggt av Julia och Heiko själva. Heiko har även byggt om en liten lastbil till en hästlasbil tillsammans med en kompis. Riktigt imponerande tycker jag!

Idol, kärlek och första ridturen

Har hamnat lite efter med uppdateringen, som ni kanske har märkt. Men har haft andra saker för mig! :)
.
I torsdags jobbade jag som ensam praktikant för första gången, vilket till min stora förvåning gick riktigt bra. Kände mig inte helt totalt bortkommen, som jag hade trott. Fick såklart mycket hjälp av Julia, på morgonen jobbade även Heiner och Katja så mockningen gick riktigt snabbt. Nu har barnen i tyskland sommarlov, vilket innebar att Katja som har en dotter på 7-8 år hade med henne till stallet. Supergullig liten tjej som jag inte riktigt har uppfattat namnet på men som enligt Julia har gjort mig till typ en idol. Roligt värre, hon hjälpte mig med att sätta på grimmor på hästar, leda in och ur boxar, på med hovsalva, skydd osv. Verkar tycka det var riktigt roligt! Till en början trodde jag inte att hon kunde någon engelska så då körde jag typ bara med någon form av teckenspråk men när hon efterhand började säga saker på engelska så blev det lite lättare att kommunicera.
.
En kund i stallet hade bett Julia rida hennes häst för att typ känna lite på honom då hon inte hade tyckt att han kändes riktigt okej. Samtidigt hade Julia några andra saker att göra så jag fick skritta fram och av honom, så nu har jag, för första gången i tyskland suttit på en häst. Förhoppningsvis blir det mer i framtiden...
Fick låna Haikos hjälm med detta snygga hjälmöverdrag så kände mig som en riktig Gut Ellerhoopare.



Skrittade av honom på gårdens fina galoppbana!
.

Och juste, haha! Det kom en nu häst till stallet, ett sto som såklart var väldigt brunstig. Hennes box är mellan två valacker som tyckte det var väldigt intressant och roligt. Så eftermiddagen bestod av mycket gnäggande, tjutande, sparkar och bockningar. Stoet valde även att pendla mellan båda hästarna, för att typ kolla vilken som var bäst. Nu har hon valt sin lover och ja, om jag får säga det själv så valde hon rätt. Den hästen kommer troligtvis om han blir helt återställd gå höga dressyrklasser och synas på tv! Så håll tummarna!

RSS 2.0