Med min cykel

Idag har jag varit ledig, så jag tog sovmorgon till 10 och sen tog det lungt hemma i lägenheten för att sedan gå till stallet och äta lunch med dom andra. Sen tog jag en cykeltur runt i området.
När Julia hämtade mig från flygplatsen så berättade hon om fartkameror som polisen gömmer i buskar och liknande. Så dessa låg fanns på trottoaren precis utanför gården. Till vänster ser vi kameran och till höger är någon annan grej, kanske blixten? För den blixtrade till när någon körde för fort!

Min lägenhet!

Köket
Våran walk in closet


Hallen
'
Badrummet



Vardagsrummet



Mitt sovrum



I mitt sovrum!

Hosthost, snörvel...

Sen jag har kommit hit har jag nysit nonstop, har ont i halsen när jag vaknar, täppt i näsan och det kliar i ögonen. Så vad säger apotekaren och alla andra där hemma? Vad kan jag göra för att bli av med detta? Sjukt jobbigt...

Dienstag/Tisdag - Min tredje dag i stallet!

Dagen har ungefär varit som igår, idag jobbade Katja som mockare och hon har även en häst som står i stallet som heter Poppel. Poppel är en av mina favortihästar här! Han är urgullig. Får ta en bild på honom så ni får se, men han är svart och alltid glad och charmig. Katja är också väldigt trevlig, trots att vi inte riktigt kan prata med varandra så verkar hon ha fått ett bra intryck av mig (fick jag veta av Julia) vilket är superkul!
.
Idag har det även kommit två nya sommargäster, två stycken fuxar som joinar gänget i sommarhagen. Riktigt roliga var dom som lurade ner mig botre änden av hagen och när jag väl är framme för att hälsa och visitera dem så sätter alla hästarna av i full galopp mot huset. Kul tycker jag att gå i en hage med högt gräs i typ 35 graders värme. Bondbränna? Ja, det börjar jag få... Snyggt!
.
På kvällen har jag följt med Julia behandlingar. Vi var i tre olika stall, det var intressant att se andra stall och självklart när Julia behandlade. Idag behandlade hon med vetdropen som man kan använda istället för att spruta. Den maskinen är riktigt bra och går att använda även på människor, så idag har hon även behandlat ett knä och en armbåge!
.
Imorgon är min första lediga dag så jag tänkte passa på att ta en välförtjänt sovmorgon!
.
ps. Bloggen vill inte acceptera mina styckeindelningar därför jag gör punkter! :D ds.

Rundvisning på Gut Ellerhoop

Här kommer det lite bilder på hur stallet och gården ser ut! Är det något speciellt ni undrar eller vill ha bild på så är det bara att fråga! :)
Stora stallgången
Spolspiltan och en del av stora stallgången
Vägen som leder till hagarna
På vägen till hagarna ligger lösdriftstallet där de gamla hästarna går på vintern!
Två paddockar, som är ganska små. Här står de hästarna som inte får röra på sig så mycket och botten är av någon slags sandstrand som gör att hästarna får väldigt bra fäste om dom exempelvis busar mycket vilket är bra för deras ben!
Uteridbanan, som är av samma botten som paddockarna.


Några hagar

Stallhunden :)

Glömde ta kort på ridhuset och på stallet utifrån så de får bli en annan gång! Hoppas ni är nöjda med bilderna och att det syns hur fint det är här!

Montag - Första besöket i en tysk matvaruaffär!

Tänk att det kan vara så otroligt jobbigt att arbeta i ett stall, speciellt när jag inte ens behöver göra dom allra jobbigaste sakerna... Idag har det varit strålande sol och runt 30 grader, alldeles för varmt när man ska jobba och gå med ridbyxor. Början av dagen såg ut som igår, vi hjälptes åt att sopa, mocka, släppa ut i hagar, byta och sätta upp hästar på bandet. Sedan vid lunchen så åkte vi till en mataffär, där vi även åt lunch på en asiatisk restaurang.
Ironiskt nog så låg denna kartongsbit i min kundvagn!

Måste säga att det är extremt svårt att handla till bara sig själv och speciellt när man inte förstår vad det står på förpackningarna. Mataffären vi var i är helt gigantiskt, nästan allt man kan önska sig fanns där. Från kläder och smink till teveapprater och trädgårdsprodukter.
När vi går ut ur vårt lägenhetshus möts vi bland annat av denna utsikt. Hehe, ja vi är på landet!

xt
När vi kom till stallplanen imorse så låg stallkatten och solade sig på traktorn. Så söt!

Mein erster Tag fertig - Min första dag avklarad!

Efter att ha varit i Ellerhoop i mer än ett dygn och ja klarat min första arbetsdag så finns det många tankar och känslor som jag inte riktigt kan sätta orden på, inte än. Fast såhär långt kan jag inget annat än att säga att min värdfamilj är supergulliga och gör allt för att jag ska känna mig hemma, dagen har mest gått ut på att jag har försökt lära mig alla hästarnas namn, boxplats, vilken häst som står i vilken hage osv. Vilket inte är det lättaste när vissa hästar dessutom har konstiga namn som jag inte riktigt kan uttala (än).

Idag har jag bland annat fått släppa in och ut hästar, satt upp en häst på bandet (!), visiterat och matat gamlingarna där en hade ett blodigt sår som vi behandlade, visiterat hästarna som är här på sommarbete, sopat i mängder och mockat lite bajs. Julia har en supercool maskin som typ sprutar ut syra/luft tillsammans med någon form av medicin som man kan använda istället för att spruta hästarna. Då det kan vara riskabelt att spruta då det kan komma in bakterier men med denna maskin så finns det inga biverkningar och det hon sprutar in i huden tar sig typ ner längre ner i muskler och senor. När Julia behandlade hästen så såg det väldigt enkelt ut, men när jag själv fick pröva (med bara luft) så var det mycket svårare än jag trodde. Man måste följa kroppens ojämnheter, hålla luftsprutargrejen i ett visst läge för att få rätt effekt.
.
Imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta lite bilder! :)

10 dagar kvar!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker, och inte förens nu börjar det bli verkligt! Att jag ska flytta till ett annat land i ett år - helt ensam. Utan att kunna prata, ringa eller ens smsa till mina vänner när jag vill. Att inte träffa min familj varje dag. Men samtidigt vet jag att jag skulle ångra mig så otroligt mycket om jag inte tog chansen att åka ner och se om det här är något som jag vill syssla med. Så nu när jag förväntas bli vuxen och bestämma mig för vad jag vill göra med resten av mitt liv så kan jag tycka att det här en ganska bra början!


Mitt första inlägg!

Hallå där bloggläsare!
Detta är mitt första blogginlägg, så kan ju vara bra om jag presenterar mig! Jag heter Linda och har precis tagit studenten. Den 25 juni åker jag ner till Hamburg för att jobba i ett rehabiliteringstall för hästar  i ungefär ett år. Så under tiden jag är där så tänkte jag blogga lite för att ni där hemma ska ha en möjlighet att se vad jag håller på med. Förhoppningsvis kommer jag även att lägga upp en del bilder! Så har ni några frågor eller så är det bara att fråga på!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0