grattis

Idag fyller världens bästa mamma år!
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA
Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag!
Jag saknar dig

Ny pålle

I lördags kom det en ny häst till stallet, ett 4åringt sto som har boxvila. Så ja, ni kan ju tänka er att denna lilla krabat har en hel del energi. Vilket gjorde det väldigt spännande när vi skulle börja löpträna henne. Jag tror att vi allihopa väntade oss lite mer hopp och skutt än vad som faktikst kom. Det som är så otroligt faschinerande är hur snabbt hästarna förstår vad dom ska göra samt vad som förväntas av dem. Jag trodde att dem skulle tycka att det var väldigt obehagligt att gå på ett löpband, det är ju inte direkt naturligt för dem men jag tror att de flesta hästarna gillar det.

Typiskt

Tror jag börjar bli sjuk :( Så ska nog gå å lägga mig och se om jag kan sova mig ur förkylningen!

glad tjej


inte riktigt mina fingrars dag idag

Har blivit riven på båda händerna av en av katterna, haft sönder en nagel ända in till huden och lyckast skala mig själv med potatisskalaren. Lyckat!

såhär gick det till

Hehe, kanske ska berätta vad min nya leksak är för något! :D Det är en steamer eller ångkokare som det heter på svenska. Detta står de på wikipedia:
.
"Ångkokare är ett köksredskap som används för att tillaga mat genom att värma det i ånga. Ett vanligt utförande på ångkokare är en gryta i botten som är fylld till hälften med kokande vatten. Direkt ovanför vattengrytan finns en likadan fast med perforerad botten där hålen är ca 2-4 mm i diameter, genom dessa hål kan ångan från vattnet under fritt passera. Det är även i denna övre gryta som det som ska kokas placeras. Överst finns ett lock för att hindra att ångan försvinner. Detta gör att det som ska kokas inte har kontakt med det kokande vattnet utan bara ångan som stiger upp från vattnet.

Ångkokare ska ej blandas ihop med tryckkokare där det som ska kokas ligger i vatten.

En av fördelarna med en ångkokare är att det är svårare att koka sönder maten, vilket är vanligt förekommande vid vanlig kokning. Detta kommer sig av att vid vanlig kokning börjar vattnet att förångas varvid denna ånga stiger i form av bubblor i vattnet. Dessa bubblor kan slå sönder maten som ligger i vattnet om denna är mjuk eller överkokt. Detta kan inte inträffa i en ångkokare då maten omsluts av ånga, och har därför ingen mekanisk påverkan på det som kokas."

.

Historian kring den hela kanske är lite mera intressant! Vi har en kvinna i stallet som är väldigt hälsosam och går på diverse dieter... Och hon bakar bröd i ångkokaren som är ruskigt goda och gör så att man endast behöver äta en "fralla" och är mätt fram till lunch vid 1. Dessutom är dom självklart nyttiga!! Jag och Tina (den andra praktikanten) fick några frallor av henne för att provsmaka å vi gillade dem så mycket att vi bad om receptet. Men vi kunde inte baka dem själva eftersom vi inte hade maskinen själva. Sedan en dag kom hon till stallet och berättade att hon hade en överraskning som skulle komma till oss på posten. Och ja, hon hade gått å beställt en maskin till oss. Så gulligt :) Och den är superbra, vi gör bröd i och som ni såg på bilden kan man ha i grönsaker, ris, kött, fisk allt möjligt. Väldigt enkelt, man behöver liksom inte oroa sig för att de ska bränna fast utan kan exmeplvis ta en dusch medans maten tilllagas. Nackdelen är dock att det tar relativit lång tid att laga maten, menmen! :)


min nya leksak!


LITE NYTT

Köpte en ny sofshelljacka för bara 20 Euro så hoppas den blir bra. Julia ska lämna in den hos en snubbe som kommer skriva loggan fram och bak som på piké tröjan. :)
.
.
Köpte också nya strumpor i något speciellt material, randiga och sen hellila. Supersköna!!
.
.
Pikétröjan!!
.

TÄnkte ta en kvällstur

i solen :) Ägaren till Feeling är bortrest denna vecka så nu ska jag ta hand om lilla busen. Så idag blir det nog en skritttur runt hagarna och lite trav på banan. Hoppas det inte blåser allt för mycket!

JAG HAR VÄRLDENS

 

BÄSTA JOBB.

.

 

.

Jag får vara med och släppa ut hästar som inte varit ute i hage på 3 år. 3 år.

Kan ni tänka er chocken hos hästen som inte förstår att det är sant???

Glädje på höd nivå!

Detta gjorde min vecka.

 


Hur lyckas man?


En smakbit av sverige


RSS 2.0